Google защити своя бизнес модел, като заяви, че в основата

...
 Google защити своя бизнес модел, като заяви, че в основата
Коментари Харесай

Гугъл: Регулациите на ЕС спират иновациите

 

Гугъл отбрани своя бизнес модел, като съобщи, че в основата му е основаването на новаторски артикули, а не да оказва помощ на съперниците. Днес стартира правосъден развой, в който компанията апелира наложената антимонополна санкция от Европейски Съюз в размер на 2,4 милиарда евро във втория по подчиненост съд в Европа, написа economic.bg.

Юридическата борба идва, откакто еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер се приготвя да нападна американските софтуерни колоси и китайските компании със законодателство през идващите месеци, в допълнение към продължаващите антитръстови следствия.

„ Законът за конкуренцията не изисква Гугъл да възпира нововъведенията или да компрометира качеството си, с цел да приспособи съперниците си. В противоположен случай конкуренцията ще бъде лимитирана и нововъведенията ще бъдат задушени ", съобщи юристът на компанията Томас Граф пред състав от петима съдии на първото от тридневните чувания в Общия съд, заяви Ройтерс.

„ В основата на решението е, че Гугъл не би трябвало да вкарва тези нововъведения, в случай че не даде на конкурентните CSS услуги (услуги за извършване на покупки по сравнение) същия достъп “, сподели Граф, излагайки причините за най-популярната интернет търсачка в света в десетгодишна борба с Европейската комисия за нейните бизнес практики.

Компанията не поддържа личната си услуга, само че се конкурира по нейните достолепия, сподели той.

През 2017 година регулаторът на Европейски Съюз присъди санкцията на Гугъл за това, че показва като желана личната си услуга за съпоставяне на цени при извършване на покупки, спрямо тези на по-малките европейски съперници.

Две спомагателни решения на регулатори по други проблеми от този момент подвигнаха общото наказване до 8,25 милиарда евро - четири пъти повече от санкциите на Microsoft  в Европейски Съюз от 2,2 милиарда евро.

Адвокатът на Комисията Никълъс Кан отхвърли причините на Гугъл, казвайки, че това е явен случай на компания, употребяваща своята доминация, с цел да получи преимущество на други пазари.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР